Plakat-01.jpg

Teele on Saaremaalt pärit noor moekunstnik. Juba kooli ajal alustas ta oma ideede realiseerimisega kohalikul moekonkursil, kus saavutas auhinnalisi kohti.

Kollektsioon PÖI

Inspiratsiooniks oli Pöide, kust on pärit autori esivanemad. Ainest andsid nii Pöide rahvariided - naiste särgitikandilt on saadud värvid - kui Eesti üks vanimaid kiviehitisi, tuntud kultuurimälestis Pöide kirik oma detailide poolest. Väga põnevaks ja inspireerivaks leiuks muuseumikogudest osutus Pöidest pärit pulma õllekannu kaane ornamentika.
Ainulaadseks teeb kollektsiooni autori käekiri ning inspiratsioonimaterjali tõlgendamine. Ornamentika, millest on eeskuju saadud eriliste ehete näol ning põnevad värvikombinatsioonid.
Materjalidena on kasutatud 100% villast kangast, mis on soetatud kolimisjääkidena, lina ja viskoosi segu leheornamentidega, 100% lina ning kapi põhjas oodanud ramjee. Eeskujuks naturaalsus ning ajalooliselt kasutatud kohalik kiud.
Pöi kollektsioon esindab pärimusainesest huvitumist, selle kaasaegsesse ja kantavasse vormi toomist läbi autori loomingu ning juurte. Samuti on rõhutatud loodusliku materjali valikut.

Kollektsioon osales Estonian Fashion Festivali raames toimunud OmaMood2021 moeetendusel ning valiti Anne&Stiil lugejate poolt rahvalemmikuks.