Pressiteade

Saaremaa Kunstistuudio

15.05.2017

Neljapäeval, 18. mail avatakse Kuressaares Saaremaa Kunstistuudio Galeriis Ülle Raadiku tekstiilide näitus „Puhastatud maastikud”. Eksponeerimisele tuleb valik maalitud kangaid, paneelkardinaid ja ruloosid.

Ülle Raadik (s 1948) lõpetas kunstiakadeemia tekstiilieriala erialal 1975. aastal. Eesti Kunstnike Liitu kuulub Raadik aastast 1979, praegu õpetab Tallinna Nõmme Noortemajas tulevasi kunstnikke. Tekstiilikunstnikuna on Ülle Raadik läbi proovinud enamuse tehnoloogiatest - kudunud gobelääne, trükkinud, maalinud siide, kujundanud hõredast eeltöödeldud puuvillast kihilisi läbipaistvaid kangaid fotodega. Enim rõõmu on kunstnikule valmistanud ruumitekstiilide loomine interjööridesse. Kunstnikuna alustaski Ülle Raadik ruumitekstiilidest, siis tulid väikevormid, sallid-rätid.

Kunstnik on oma loomingu kohta öelnud: “Olen kiindunud jonnakatesse, iseloomuga kangastesse. Mõnusa tekstuuriga, väljakutsega nagu kruntimata lõuend. Mida suurem on formaat, seda tõsisem võitlus. Maalin neid nagu akvarelle ja siis sunnin nad ilma raamita korralikult käituma.

Elu on värvid, on meeleolud! Värv pole vaid sinine ja punane, on ka uduhall ja klaasiroheline. Nii ka meeleolud. Armastan lakoonilisust ja selgeid lahendusi. Kas nad jõuavad minu töödesse maalides või trükkides, kas siidil või hoopis paksemal kangal – see sõltub hetke tujust ja vajadusest. Maalides unustan kõik liigse. Detailid vihjavad meeleolule läbi graafika või soolade. Jääb värvijõud, emotsioon, meeleolu.

Näitusel Puhastatud maastikud näete kangaid, mis saavad tuppa tuua kiire meeleolu muutuse – pildi, paneelkardina või ruloo näol. Astud tuppa – päike on kohal ka sompus ilmaga!”

Näitus “Puhastatud maastikud” Saaremaa Kunstistuudios jääb avatuks 18. juuni 2017.

Kõik huvilised on oodatud näitust nautima!

Näitusi Saaremaa Kunstistuudios toetab Eesti Kultuurkapital.

Täiendav info:

Anne Tootmaa, Saaremaa Kunstistuudio Galerii juhataja

tel 5116740, anne@kunstistuudio.ee