MARIKA BLOSSFELDT
maalikunstnik, tantsija, koreograaf, joogaõpetaja, Polli talu perenaine, tervise nõustaja, terviktoidu kokk, kirjanik
Sündis 1958 Tallinnas - immigreerus 1959 Saksamaale
1976 lõpetas Dietrich Bonhoefferi Gümnaasiumi Hildenis
1976/77 õppis Boråsi Tekstiili Instituudis disaini
1978 – 1984 õppis Berliini Kunstikõrgkoolis maalimist, Prof. Raimund Girke klassis,
Alates 1979 kokkupuuted kaasaegse tantsuga Rick Schachtebecki juhatusel
1980 kolis New Yorki, et pühendada ennast kaasaegse tantsule
1984 kahe kunstniku näitus Berliinis, Ateljee Jorek
1981 – 2005 osales eri koreograafide töödes tantsijana ning tegeles ka oma tanstuloominguga
Valik oma loomingust/esinemiskohad:
1988-92 KALEVA / New Haven (USA) / Melbourne (Austraalia) / Tokyo, Osaka (Jaapan) / New York /
Tallinn, Haljala, Vöru / Toronto (Kanada) / Karlsruhe (Saksamaa)
1992 EMAPÕLV / koostöös Eesti Filharmoonia Kammerkoori lauljatega / Tallinn, Pärnu, New York
1995-97 BIRD WOMAN SPIRIT / New York / Göteborg / Tallinn / Bytom (Poland) / Pärnu / Vilnius / Kopenhagen
1996 KINGAKE, KINGAKE / lavastus Estonia Rahvusooperi balletitrupile, Tallinn
1997 KIVIKELL / lavastus Estonia Rahvusooperi balletitrupile, Tallinn
1999 VIBULASKJA / lavastus Aura tantsurühmale, Kaunas (Leedu)
2000 IDUS VI AUGUSTI / lavastus Lihula kultuuripäevadeks, Lihula
2003 KARMELI TÜTRED / koostöös Raul Tammetiga / Haapsalu, Tartu
1989 kultuuri auhind Kreutzwaldi Muuseumilt etendus KALEVAle / Võru
1995 lõpetas Kundalini jooga õpetaja väljaõppe New Yorgis
2005 lõpetas Integratiivse Toitumise Instituudi New Yorgis
1989 tänapäevani: juhendab seminare, töötubasid ja laagreid – varem tantsu, nüüd jooga ja toitumise alal
1991-94 kunstiline nõustaja Nordic Star Tantsu Teatrile / Tallinn
1996 tänapäevani: asutaja, perenaine ja kunstiline juht Polli Talu Loominguline Keskus / Rame küla
2009 ilmus Looduslik toit. Täisväärtuslik elu –- loodusliku toitumise ja kokaraamat
2011 ilmus Essential Nourishment – raamatu ingliskeelne versioon
2012 pälvis Essential Nourishment toiduraamatute konkursil Gourmand World Cookbook Awards Pariisis kolmada koha, kuulutati nominendiks konkursil Book of the Year Awards Ameerika Ühendriikides ning võitis konkursil The Living Now Book Awards (USA) kuldmedali.