_DSC5049_Large.jpg

Piret Puppart ( sünd. 1986) on Eesti moedisainer, kelle loomingu aluseks on naiselik, puhas ja lihtne siluett, mis kombineerituna tikandite ja mustritega annab tema käekirjale ainulaadse joone.

Alates 2006. aastast on Piret Puppart disaininud rõivaid Eesti suurima ja tuntuima moebrändi Monton jaoks, millest viimased poolteist aastat on ta olnud brändi peadisainer ja loominguline juht. Montoni egiidi all on tal olnud au luua esindusrõivad kahtedele olümpiamängudele: aastal 2008 Läti rahvuskoondisele Pekingis ja aastal 2014 Eesti rahvuskoondisele Sotšis.

Oma eraloomes on Piret Puppart pühendunud peamiselt rahvusliku teema järjepidevusele. Traditsioonilisi mustreid või käsitööna valminud tikandeid kandvad kleidid on armastatud nii vastuvõttudel kui pulmades.

2011 aastal andis moedisainer välja Eesti rahvuslikku moetemaatikat koondava ja polpulariseeriva raamatu “Eesti rahvarõivas ja mood”. Ta huvitub aktiivselt ka teiste väikerahvaste kultuuri ja vanade käsitöövõtete säilitamisest ning edasikandmisest kaasajas.

Antud teemast lähtuvalt pani Puppart 2013. aastal aluse etniliste väikerahvaste traditsioone ja kangaid Euroopaliku moega põimivale kvaliteetmoebrändile Uschanka, mille alt tänaseks on ilmunud 3 kollektsiooni. Olulisteks märksõnadeks on kvaliteet, traditsiooniliste kangaste kasutamine ning tipptasemel käsitööelementide säilitamine ka väiketiražeeringutes. Näituse moodustavad järjekorras teise kollektsiooni ehk kevad/suvi 2014 mudelid. Seekordne aines on saadud rännakutest Vepsamaal ning sealt kaasa toodud rätikukangastest ja lillelistest mustripiltidest.

Piret Puppart omandas 2008. aastal Eesti Kunstiakadeeemias moedisani erialal bakalaurusekraadi ning 2012. aastal magistrikraadi cum laude.